INFORMACIJE O UPISU NA MASTER PROGRAM LIDERSTVO U OBRAZOVANјU

Fakultet organizuje upis na studijski program prema svom Pravilniku o upisu studenata na master akademske studije koji je usklađen sa Zakonom o visokom obrazovanju i Pravilnikom o upisu studenata na studijske programe koji je doneo Univerzitet u Kragujevcu.

Na master akademske studije Liderstvo u obrazovanju može se upisati lice koje je završilo osnovne akademske studije na odgovarajućem studijskom programu koji se ostvaruje na Fakultetu i lice koje je završilo osnovne akademske studije na drugom odgovarajućem fakultetu u obimu od najmanje 240 ESPB bodova. Studijskim programom, odnosno odlukom Nastavno-naučnog veća Fakulteta utvrđuje se koji su studijski programi osnovnih studija odgovarajući za nastavak studija na studijskom programu master akademskih studija Liderstvo u obrazovanju, kao i to koji su dopunski programski sadržaji koje kandidati moraju savladati, u slučajevima kada studijski programi osnovnih studija nisu odgovarajući.

Na studijski program master akademskih studija Liderstvo u obrazovanju studenti se upisuju posle objavlјivanja javnog konkursa u skladu sa kriterijumima utvrđenim opštim aktima Fakulteta i Univerziteta.

 

Uz prijavu na Konkurs kandidati podnose:

– diplomu o završenim osnovnim akademskim studijama obima 240 ESPB (sa dodatkom diplomi) ili diplomu o završenim fakultetskim studijama u trajanju od četiri godine (sa dodatkom diplomi, ako je izdat uz diplomu);

– motivaciono pismo;

– biografiju (CV);

– preporuku na osnovu školovanja ili profesionalne saradnje.

 

U motivacionom pismu (obima do 5000 slovnih mesta, računajući slova, znakove i razmake), kandidat treba da obrazloži svoje interesovanje za liderstvo u obrazovanju. U okviru prijemenog ispita biće obavlјen razgovor sa kandidatima o njihovoj motivaciji za liderstvo u obrazovanju i obavlјanje liderskih poslova, o prethodnom radnom iskustvu, kao i o konkretnoj motivaciji za upisivanje master programa.

Utvrđivanje redosleda kandidata obavlјa se na osnovu prosečne ocene na prethodnim studijama (50 bodova), biografije, motivacionog pisma i preporuke (30 bodova) i razgovora sa kandidatima (20 bodova).

Po nacionalnoj, verskoj, polnoj i socijalnoj osnovi studenti imaju ravnopravan tretman.

Detalјnije informacije o konkursu i rokovima za prijavu biće blagovremeno istaknute na edlead.pefja.kg.ac.rs/sr/ i pefja.kg.ac.rs/ .