Konkurs za upis kandidata na master akademske studije Liderstvo u obrazovanju (60 ESPB), Univerzitet u Kragujevcu, jul 2016.

Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Jagodina, u prvu godinu master akademskih studija Liderstvo u obrazovanju u školskoj 2016/2017. godini upisuje 25 studenata.

Studenti ne podležu plaćanju školarine jer će se program u školskoj 2016/2017. realizovati u sklopu Tempus projekta Liderstvo u obrazovanju.

Master program će se uglavnom odvijati vikendom, kako bi se izašlo u susret zaposlenim polaznicima programa.

Predavanja će većim delom moži da se prate sa lokacija u Beogradu i Nišu, posredstvom video-konferensing opreme.

Na master akademske studije Liderstvo u obrazovanju mogu se upisati:

  1. a) kandidati koji su završili osnovne akademske studije u trajanju od osam semestara, ostvarili najmanje 240 ESPB,
  2. b) kandidati sa završenim osnovnim studijama u trajanju od osam semestara, koji imaju stečeno visoko obrazovanje po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju.

Učesnici konkursa pri prijavlјivanju podnose:

– prijavni list sa nazivom studijskog programa PDF

– overenu fotokopiju diplome o završenom fakultetu,

– izvod iz matične knjige rođenih ili venčanih,

– uverenje o državlјanstvu,

– motivaciono pismo,

– biografiju (CV) i

– preporuku na osnovu školovanja ili profesionalne saradnje.
U motivacionom pismu (obima 5000 slovnih mesta, računajući slova, znakove i razmake) kandidat treba da obrazloži svoje interesovanje za liderstvo u obrazovanju. U okviru prijemnog ispita biće obavljen razgovor sa kandidatima o njihovoj motivaciji za liderstvo u obrazovanju i obavljanje liderskih poslova, prethodnom radnom iskustvu, kao i konkretnoj motivaciji za upisivanje master programa.

Utvrđivanje redosleda kandidata obavlja se na osnovu prosečne ocene na prethodnim studijama (50 bodova), biografije, motivacionog pisma i preporuke (30 bodova) i razgovora sa kandidatima (20 bodova).

Prijave se mogu poslati poštom na adresu Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Jagodina, Milana Mijalkovića 14, 35 000 Jagodina sa naznakom konkursna dokumentacija, master akademske studije Liderstvo u obrazovanju. Prijave moraju da stignu na adresu fakulteta do 5. oktobra 2016. do 13 časova.

 

 

 

Konkursni rokovi

 

Prijavlјivanje kandidata (prijem dokumenata): 3, 4. i 5. oktobar 2016. godine, od 9 do 13 časova, Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Milana Mijalkovića 14, 35 000 Jagodina, u prostorijama Službe za master akademske studije.

Razgovor sa kandidatima:  7. oktobar 2016. godine od 11 časova.

Preliminarna rang lista:  do 10. oktobra 2016. godine, do 15 časova.

Konačna rang lista:  do 12. oktobra 2016. godine, do 15 časova.

Upis: 13. i 14. oktobar 2016. godine, od 9 do 13 časova.

 

 

Kandidat može podneti žalbu na regularnost postupka utvrđenog konkursom ili svoje mesto na rang listi u roku od 36 sati od objavlјivanja preliminarne rang liste na Fakultetu. Žalba se podnosi Komisiji za upis, na čiji predlog dekan Fakulteta donosi rešenje u roku od 24 časa od prijema žalbe.

 

Kandidati koji steknu uslov za upis podnose:


– originalna dokumenta (ukoliko su predali kopije),

– dva obrasca ŠV-20 (prijavni list) – preuzima se sa sajta Fakulteta,

– indeks (nabavlјa se u skriptarnici Fakulteta),

– dve (2) fotografije formata 4,5 h 3,5 cm.

 

Konkurs za ovaj i još pet master programa Fakulteta objavlјen je na zvaničnom veb-sajtu Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Jagodina external_link

Studijski program Liderstvo u obrazovanju external_link

Brošura

Plakat

Prijavni list PDF